onsdag 27 februari 2013

The sun and the moon

Under gårdagen hade vi friluftsdag i skolan, och jag åkte skidor tillsammans med mina fina vänner. Vädret var toppen, och erbjöd klarblå himmel och sol, samt ny pistade backar och någon minusgrad!
På vägen hem var jag så trött att jag somnade i bussen, och väl hemma igen orkade jag inte gå till träningen - inte så konstigt, med tanke på att jag på kvällen hade hög feber.
Denna onsdag spenderas därför i soffan, och förhoppningsvis är jag frisk till helgen. Nu ska jag boosta min kropp till frisknad, hoppas att ni får en fin dag, kram!





söndag 24 februari 2013

Beautiful Creatures


Under gårdagen var jag och såg Beautiful Creatures tillsammans med Hannah och Greta, och filmen slog alla mina förväntningar tusen gånger om - med andra ord, nu kommer jag vara emotionellt rubbad i några dagar.
Boken, som är skriven av Kami Garcia och Margaret Stohl, är den inledande i serien som på engelska heter "The Caster Chronicles" - och som består av fyra böcker, varav filmen är baserad på den första. I januari översattes boken till svenska, och jag ser verkligen fram emot att läsa de!

Varje natt i veckor har Ethan Wate drömt samma dröm - en dröm om en flicka som står vid trädet på Honey Hill, platsen där hans förfäder utkämpade det Amerikanska Inbördeskriget. Likaså försöker han varje natt att nå fram till henne, men förgäves, och vaknar upp av att han dör.
Så kommer Lena Duchannes till staden, och Ethan känner en märklig dragning till henne, trots att de aldrig tidigare mötts - tills han inser att hon är flickan i hans drömmar.
Men märkliga saker håller på att hända i den lilla staden Gatlin, South Carolina, och snart får han reda på mer om Lena och hennes familj, än han någonsin kunnat drömma om - hon härstammar nämligen från en familj av besvärjare, och på sin sextonårsdag kommer hon att bli tagen av antingen den mörka, eller ljusa sidan.

lördag 23 februari 2013

It started with a whisper

God dag!

Under gårdagen sken solen på riktigt för första gången på minst någon vecka, åtminstone kändes det så. Förvisso är det fortfarande vinter, och jag tycker att snön kan ligga kvar några dagar till - men det ska inte behöva betyda att himlen måste täckas av gråa moln - nog har längtan efter vår och sommar också börjat smyga sig på.

Hur som helst, så hade jag en riktigt fin fredag igår - skolan var i princip som vanligt, och efteråt gick jag och Laura hem till mig, där vi åt tacos, lyssnade på musik och pratade. Kvällen tillbringade jag och familjen framför Harry Potter och den Flammande bägaren (nummer fyra i serien), och helt ärligt, HP är nog bland det allra bästa som finns.
Denna lördag har jag tagit det lugnt och läst en del, och senare i eftermiddag ska jag simträna och gå på bio! Jag hoppas att ni haft en fin vecka och att ni får en riktigt härlig helg, kram!

fredag 22 februari 2013

Böcker jag läser just nu

Den afrikanska farmen - Att läsa klassiker är något som verkligen kräver ens uppmärksamhet, och detta behöver inte vara negativt, utan syftar huvudsakligen på att du måste koncentrera dig för att förstå sig på och uppskatta boken. Jag har under de senaste månaderna läst både Svindlande Höjder och Den afrikanska farmen - en mycket detaljrik bok med en fin handling.

Finale - Är den sista boken i serien Fallen Ängel, och eftersom boken inte hunnit översättas än läser jag den på engelska. Än har jag inte hunnit så långt, men förhoppningsvis är den lika bra som de tidigare böckerna.

Anne Franks Dagbok - En bok jag hållit på att läsa i flera månader, jag hade dock tänkt läsa ut den snart.

Delirium - Är del två i Delirium-trilogin, den första boken som lyder såsom trilogin heter, föll jag verkligen för - och förhoppningsvis faller jag även för denna!

onsdag 20 februari 2013

Safe and Sound

Godkväll!

Veckan som har gått - hittills - har minst sagt varit händelserik, och jag har hunnit med en hel del!
I söndags steg jag upp relativt tidigt för att gå på Gudstjänst, väl hemma igen tog jag det lugnt, och passade på att läsa, och eftermiddagen/kvällen avslutades med middag hos mormor och morfar.
Dagen därpå, måndag vill säga, började skolan igen, och det var med saknad efter Långberget men en längtan efter vänner, som jag tog mig dit. Eftermiddagen tillbringade jag tillsammans med mina kära läxor, och kvällen framför Vetenskapens Värld.
Gårdagen förflöt i vanligt mak, och på eftermiddagen gick jag och ena brodern till träningen. Denna onsdag har sett ut i princip som vanligt, och nu är jag hemma igen efter några roliga timmar med bokklubben. Jag hoppas att ni haft en fin vecka, och dag, kram!

lördag 16 februari 2013

Åter hemma!

Godmorgon folk!

I torsdags kom jag hem efter fem dagar på ett längdskidsläger i Värmland, tillsammans med ett antal andra klubbar från delar av Sverige.
Lägret bestod mestadels av att träna, vila, äta och sova, men också av att umgås och lära känna nya människor, och jag hade några fina dagar - inte allra minst var naturen väldigt vacker, med en dryg halvmeter snö på mark och träd.

Idag väntar läsning, träning och umgänge med familjen - jag hoppas att ni haft, och har, ett härligt sportlov, och att helgen blir likaså, kram!









lördag 9 februari 2013

Sportlov och mat!

Godkväll!

Så är det slutligen Sportlov, och jag ser fram emot en händelserikt och roligt ledighet, där jag kommer få umgås med en mängd härliga människor!
Även snön har lagt sig, för minst tredje gången denna vinter, och nu hoppas jag verkligen att den stannar. Vår får det bli när det är dags, även om mina tankar stundtals vandrar iväg mot något ljusare och varmare.

De senare dagarna har jag ätit så otroligt god mat, och marabou, umgåtts med härliga människor och haft skoj! Jag hoppas att er vecka och helg har varit fin, och att ert lov blir likaså, kram!





onsdag 6 februari 2013

Vad har jag läst i januari?

Antal lästa böcker?: 6 st: Månkrönikan: Cinder, Dash & Lilys utmaningsbok, Charlie and the Chocolate Factory +eng, Genom dina ögon, Svindlande Höjder, Vampire Academy: Bloodpromise +eng.

Bästa bok: Fastnar jag för en bok riktigt ordentligt - och med ordentligt menar jag; när man det nästan gör ont att läsa ut boken - är det 99,9% säkert att jag någon gång kommer läsa om boken - och denna gång var inget undantag,
Därför skulle jag otroligt gärna vilja säga att alla tre; Genom dina ögon, Svindlande Höjder och VA: Bloodpromise, var de bästa böckerna jag läst i januari - men det var trots allt tredje gången jag läste Emily Brontës klassiker, och andra gången jag läste Bloodpromise, trots att det nu var på engelska istället för svenska, och därför blir det helt enkelt Genom dina ögon.
Boken tog mig inte med samma storm som Twilight-sagan först gjorde, men nog påverkade den mig, och framförallt; fick mig att sukta efter mer. Boken saknade dock en aning spänning, men var i övrigt väldigt bra!

Här går även att läsa min recension av boken.

Kommentarer på böckerna:

- Månkrönikan: Cinder: I ett framtida Kina, där landet styrs av en kung och hans unga son Kai, lever Cinder. På utsidan kan hennes liv tyckas märkbart normalt, men kläderna hon bär döljer robotdelar - saker som gör henne till en så kallad Cyborg - och innanför dörren hemma lever en dominant styvmor och hennes två döttrar.
Så en dag slår pesten till, och mot alla odds smittas en utav Cinders systrar och måste föras bort, något som blir en tragedi för familjen, men som visar sig leda till oanade upptäckter om Cinders förflutna, och öppnar dörrarna till en helt ny kunglig värld.

Dash & Lilys utmaningsbok: I en dammig bokhylla på På Strand, en liten extraordinär bokhandel, står en röd anteckningsbok och väntar.
Boken, som egentligen visar sig vara en utmaningsbok, finnes av Dash när han en dag besöker affären - och den vänder upp och ner på hela hans julhelg, för vem kunde ana att ägaren faktiskt har en plan bakom allt med boken, och att den ska väva samman två öden en julnatt i New York?

Charlie and the Chocolate Factory: Det finns ett hus, med spruckna träplankor och ett dåligt lagt tak, i utkanten av en stad. Huset, som skulle kunna blåsa bort när som helst, ser inte mycket ut för världen - men där inne bor en mycket vänlig och förståndig pojke vid namn Charlie Bucket. I staden finns också en chokladfabrik, som ägs av den märkliga Willy Wonka, och som producerar den allra underbaraste chokladen i världen. Så utlyses en tävling, där fem lyckligt lottade barn, med hjälp av var sin guldbiljett, kan få inträde till fabriken - och vem vet, kanske är det faktiskt Charlies tur att vinna något, för en gångs skull?

Genom dina ögon: En recension av boken finns att läsa här.

Svindlande Höjder: Det låter säkert en aning märkligt när jag säger att jag inte kan beskriva Svindlande Höjder, men boken har en sådan djup mening och invecklad historia att det är stört omöjligt att i några rader berätta en historia som utspelar sig över 50 år, därför överlåter jag er att läsa andra recensioner om denna - men jag vill inte lämna er tomhänta. Boken är fullkomligt underbar, och mycket värd att läsas, inte allra minst för dess vackra språk och gestaltning, men även för karaktärernas skull.

Vampire Academy: Bloodpromise: Är den fjärde boken i serien om Rose Hathaway, och hennes liv tillsammans med sina vänner och familj. För att inte avslöja vad boken handlar om (det är trots allt en serie), skulle jag säga att ni på eget bevåg för läsa andra recensioner, eller kolla in den här länken.

lördag 2 februari 2013

Och så var det februari!

Jag har sagt det otaligt många gånger tidigare, och jag säger det igen, det är inte klokt vad tiden går fort. Nog för att mina dagar och veckor är härliga, roliga och innehållsrika; en fin balans mellan att göra det jag tycker allra bäst om - men vad händer med dagarna?

Så för att summera min vecka, kan jag berätta lite om den:
Onsdagen började med en härlig sovmorgon, vilken ägnades åt läsning och lite plugg, därefter fortsatte dagen som vanligt. På kvällen åkte vi i familjen till badet, och jag tränade (simmade) i tjugo minuter.
Dagen därpå var torsdag, och avlöpte som torsdagar brukar göra. Under eftermiddagen tog jag det lugnt, och gick sedan (tillsammans med ena brodern) ner till klubben för träning - där vi sprang 9 km.
Gårdagen gick underligt fort, trots att vår skoldag är lång - och jag antar att det är ett gott tecken på att jag hade skoj!
Idag, lördag, agerade jag och en kompis under förmiddagen parkeringsvakter. Därefter tog jag mig till stan, där jag åt en bit, och inhandlade sedan en ny baddräkt - anledningen till detta är att vi på klubben simtränar varje lördag, och idag var det dags för mig att införa denna vana till mitt liv. Under kvällen kommer vi se på Melodifestivalen, och bara mysa! Jag hoppas att ni haft en underbar dag och vecka, kram!