söndag 24 februari 2013

Beautiful Creatures


Under gårdagen var jag och såg Beautiful Creatures tillsammans med Hannah och Greta, och filmen slog alla mina förväntningar tusen gånger om - med andra ord, nu kommer jag vara emotionellt rubbad i några dagar.
Boken, som är skriven av Kami Garcia och Margaret Stohl, är den inledande i serien som på engelska heter "The Caster Chronicles" - och som består av fyra böcker, varav filmen är baserad på den första. I januari översattes boken till svenska, och jag ser verkligen fram emot att läsa de!

Varje natt i veckor har Ethan Wate drömt samma dröm - en dröm om en flicka som står vid trädet på Honey Hill, platsen där hans förfäder utkämpade det Amerikanska Inbördeskriget. Likaså försöker han varje natt att nå fram till henne, men förgäves, och vaknar upp av att han dör.
Så kommer Lena Duchannes till staden, och Ethan känner en märklig dragning till henne, trots att de aldrig tidigare mötts - tills han inser att hon är flickan i hans drömmar.
Men märkliga saker håller på att hända i den lilla staden Gatlin, South Carolina, och snart får han reda på mer om Lena och hennes familj, än han någonsin kunnat drömma om - hon härstammar nämligen från en familj av besvärjare, och på sin sextonårsdag kommer hon att bli tagen av antingen den mörka, eller ljusa sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar