söndag 26 augusti 2012

Sommarlovssummering - del 1

Det har hänt mycket spännande under det här sommarlovet, även om veckorna verkligen har gått i ett, och nu tänkte jag göra en summering av sommaren.

Jag inledde sommarlovet med att vara hemma i två veckor, och bara njuta av att vara ledig.
Fredagen därpå bar det av till Göteborg, och väl där checkade vi in på hotellet och begav oss ut på stan. Samma kväll åkte vi Paddan, vilket faktiskt var riktigt mysigt, även om vi fick en massa saltstänk i ansiktet - inte minst för att man fick lära sig mer om Göteborg som stad, och dess historia.
På lördagsförmiddagen åkte vi till konstmuséet och gick runt, och efter det åkte vi till Nordstan och åt mat på Gourmetkorv, sedan bar det av mot Liseberg.
Liseberg var lika roligt som det brukar vara, vi hade tur med vädret, en utav mina bröder vann en 2 kg chipspåse och jag åkte Balder för första gången.

På söndagen var vår lilla weekend i Göteborg slut och vi satte oss i bilen och begav oss mot Bohusläns Bovallstrand, en mysig liten ort med utsikt mot havet.

Under dem första dagarna strosade vi runt i naturreservat, badade, upptäckte områdena kring Bovallstrand och var hemma och bara njöt.
Vi åkte även till Fjällbacka där vi gick runt i staden och tittade Kungsklyftan, platsen där man spelade in bitar av Ronja Rövardotter - i filmen kallas platsen dock Varjklämman.

En utav dagarna i mitten på veckan tog vi bilen till Smögen, och strosade runt på bryggan, åt glass och hade det mysigt.
Senare åkte vi också ut till Tanum och alla hällristningar som finns bevarade där, något som faktiskt är riktigt häftigt om du tänker på hur lång tid som gått sedan dem skapades!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar