torsdag 4 oktober 2012

Vad har jag läst under September?:

Antal lästa böcker: 4 stycken: Avståndet Mellan, Jellicoe Road, Om inte nu så när, Personer du kanske känner.

Bästa bok: Helt klart och utan tvekan Jellicoe Road! Hela berättelsen är så lätt att leva sig in i och när jag läste den önskade jag nästan att jag bara kunde få ta över huvudkaraktären Taylors roll. Den bästa boken jag läst på väldigt länge.

Läsa i oktober: The Fault In Our Stars +eng, Rubinröd, Jag minns inte varför jag älskar dig och Anne Franks Dagbok.

Kommentarer på böckerna:

- Avståndet Mellan; är ett samarbete mellan ett gäng olika författare som var och en skrivit var sitt kapitel om de olika tunnelbanestationerna i Stockholm, och människorna som färdas mellan dem.
I boken får vi följa en familj som ligger i skilsmässa, ett ofött barn, en förälskad arbetare och ett flertal till. Bland bokens många författare finner vi även bland annat Sara Bergmark Elfgren (Engelfors-trilogin), Jenny Jägerfeld (Här ligger jag och blöder), och Johanna Thydell (I taket lyser stjärnorna m.fl.).
- Jellicoe Road; Som elvaåring blir Taylor lämnad på ett 7-eleven av sin mamma. Sex år senare bor hon på Jellicoe School, och det enda hon minns av sitt forna liv är enstaka fragment.
Den enda personen Taylor valt att riktigt lita på är Hannah, hon som hämtade henne den där dagen - men samma dag som Taylor blir vald till föreståndare för Lachlan House, ett av de sex elevhemmen på skolan, och sedan till ledare för hela skolan, försvinner Hannah, och hon blir ensam kvar att förlita sig på Ben och Raffy, hennes närmaste vänner.
Så startar även det årliga territoriekriget mellan Jellicoe School, Jellisarna och Kadetterna, men detta året blir inte allt som väntat, och i sällskap av de två övriga ledarna Santangelo och Griggs, samt Ben och Raffy, får Taylor reda på mer och mer om sin historia. Klicka Här för att läsa mer.
- Om inte nu så när; Det är år 1938 och oron för ett krig börjar kännas av i Sverige. Människor köar ut i trappuppgången till Utlänningsbyrån för en chans att få sitt uppehållstillstånd förnyat och det är här berättelsen tar sin början.
Under bokens gång får vi bland annat följa den varmhjärtade men också väldigt bestämda Ingrid Widegren, en av hennes överordnade Birger Jansson, och deras chef Stig Holmberg under åren då kriget härjade, och vi får vara med när de möter motgångar, och kärlek.
- Personer du kanske känner; Året är 1996 och datorerna har gjort sitt intåg i människornas vardag, och speciellt i Emmas. Hennes liv är uppochnedvänt, med en pojkvän hon inte trivs med, en bästa kompis som tjatar om college, och så har vi Josh, hennes vän som gjorde misstaget att tro att hon älskade henne fast hon aldrig tänkt på honom mer som en vän, eller?
Så en dag står Josh utanför hennes dörr med en CD skiva i handen, och när de kopplar upp sig mot datorn har de plötsligt hamnat 15 år framåt i tiden, på Facebook. Tillsammans måste de sedan räta ut de frågetecken som hopas kring dem och ta tag i nuet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar