måndag 3 juni 2013

Vad har jag läst i maj?

Antal lästa böcker: 5 st: Homecoming Queen, Stjäla the show, Rädda mig inte!, Torka aldrig tårar utan handskar, En världsomsegling under havet.

Bästa bok: Böckerna jag läste i maj var, och är, av oerhört blandad varieté - medan Homecoming queen är en "typisk" chick-lit bok, är Torka aldrig tårar utan handskar mer verklighetsbaserad och En världsomsegling under havet en klassiker. Med detta i bagaget måste jag dock säga att Rädda mig inte är favoriten!

Läsa i juni: The Mortal Instruments: City of Ashes, Hidden, Da Vinci-koden, Änglar och demoner.

Kommentarer:

- Homecoming Queen: När My valde att flytta till USA som utbytesstudent, hade hon aldrig kunnat föreställa sig att livet skulle ta de vändningar de hittills gjort - och istället för att hamna hos en trevlig familj i ett exotiskt Amerika, är hon istället fast i Owensville, en liten håla ute på landsbygden, tillsammans med Gud och Mom.
Trots de taskiga förhållandena lär hon sig dock snart att anpassa och göra om sig efter andras behag, men tappar i sin iver att försöka samtidigt bort sig själv, något som får henne att känna sig mer bortkommen än någonsin. Frågan är hur hon ska hitta hem?

- Stjäla the Show: Är andra boken i Emmy Abramhamssons serie planerad till tre delar - vill du läsa hela recensionen, klicka här!

- Rädda mig inte!: Är en fantastisk och underbar bok, och för att komma till recensionen jag skrev föregående månad, klicka här!

- Torka aldrig tårar utan handskar: Det är tidigt 80-tal och i ett dåtida Stockholm lever Rasmus och Benjamin, två pojkar med helt olika bakgrund; den ena uppväxt i Koppom, ett litet inskränkt samhälle i Värmland där han ända sedan barnsben blivit taskigt behandlad av sina jämnåriga, mycket på grund av sin homosexuella läggning - och den andra fostrad att leva som en Jehovas Vittne, tillsynes omedveten om hur han faktiskt känner - men som under en ödets nyck stöter på varandra på julaftonsnatten, och förändrar varandras liv.

- En världsomsegling under havet: När Professor Aronnax får erbjudandet om att följa med på fregattan Abraham Lincoln, vars uppdrag är att döda den jättenarval vilken orsakat sådan vånda och uppmärksamhet i samhället, är han snabb med att tacka ja. Genom en slump forslas han dock senare medvetslös överbord skeppet tillsammans med harpuneraren Ned Land och Conseille - hans trogna vän samt tjänare - och de tre männen blir räddade av Kapten Nemo på undervattensbåten Nautilus, farkosten vilken ska komma att bli dörren till en ny värld, men likväl deras fängelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar