måndag 2 juli 2012

Vad har jag läst under Juni?:

Antal lästa böcker: 9 stycken: Elsas värld, Den andre Will Grayson, Glappet, Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet, Matchad, Du glömde säga hej då , En sån där vidrig bok där mamman dör, Sjutton år och Skitsnygg, De utvalda: Monstrets dotter.

Bästa bok: Oj, det är svårt att välja men Monstrets Dotter vad nog bäst, och efter den, Den statiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet, Matchad och Du glömde säga hej då.

Läsa i Juli: Delirium (läser just nu), Du kanske inte vet det men döden spelar faktiskt inte handboll, Vampire Academy: Törst, Nattens Cirkus, Starcrossed: Hades, Switched, Påven Johanna och Vattenmelonen.

Klicka på läs mer för att se mina kommentarer på de böcker jag läst i juni!


Kommentarer på böckerna:

- Elsas värld; är andra boken i serien om Elsa Gustavsson, den modegalna och egensinniga tjejen från lilla Brämhult som efter mångt om mycket har hamnat i Stockholm. Tillsammans med pojkvännen och modeskaparen Hugo Cronstedt tampas hon med livet, och alla dess överaskningar. En härlig och humoristisk bok som passar perfekt till sommaren!
- Den andre Will Grayson; handlar om pojkarna Will Grayson, som av en slump träffas i ett hörn av Chicago en ödslig natt, och deras liv kolliderar. Författarna heter John Green (Var är Alaska?) och David Levithan (Nick och Nora's oändliga låtlista) och har lyckats få till en bra och rolig bok!
- Glappet; är skriven av författaren Christina Herrström och handlar om Ella och Josefin, två unga flickor som med iver väntar på att livet ska börja. Det finns dock ett glapp mellan dem kring deras tankar om självständighet och huruvida man borde vara vuxen eller inte, och glappet växer sig bara större när flickorna börjar umgås med två gifta advokater. En tank-och-läsvärd bok!
- Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet; När sjuttonåriga Hadley missar planet till sin pappas andra bröllop som ska äga rum i England, och hon fortfarande är kvar i USA, känns livet som en enda röra. Men så träffar hon Oliver, en charmig, vänlig och aningen mystisk kille som utan vidare tar initiativet att lära känna henne under de få timmar de har tillgodo under resan som ska ta dem till den verklighet de inte riktigt vill veta av. En fin, lättläst och väldigt älskvärd bok.
- Matchad; I en dystopisk framtid lever precis sjutton år fyllda Cassia Reys, som under det inledande kapitlet är påväg mot sin Matchningsbankett - tillställningen där hon ska få reda på vem hon är ämnad att tillbringa resten av livet tillsammans med. Allting tycks perfekt, tills hon dagen därpå - när hon ska öppna den information hon tilldelats om sin "match" - får syn på ett helt annat ansikte på skärmen, och hela hennes värld ställs på ända. Matchad är skriven med ett väldigt fint språk, och är mycket läsvärd!
- Du glömde säga hej då: är skriven av chicklit författaren Sarah Dessen, och är - precis som hennes två andra böcker som är översatta till svenska - en riktig sommarbok. Huvudkaraktären är Mclean, som sedan några år tillbaka har flyttat runt till olika ställen i USA tillsammans med sin pappa - och varje gång bytt identitet. Hon har varit hejarklacksledaren, flickan som klär sig i svart, eller hon som blir bjuden till alla fester. Men så hamnar hon i Lakeview där hon både träffar på Dave, och tvingas överväga vem hon verkligen vill vara, och är, på riktigt.
- En sån där vidrig bok där mamman dör; När Ruby tvingas lämna sitt hem, sin pojkvän och sin bästa kompis för sin pappa i Los Angeles , vänds hela hennes liv uppochned. Och bättre blir det inte av att pappa verkligen försöker ta igen alla missade år, när han aldrig ens brytt sig om henne.
Författaren bakom boken heter Sonya Sones och är skriven på samma fina sätt som hennes tidigare böcker Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet!
- Sjutton år och skitsnygg; handlar om Felix Holm, den kaxiga, populära och snyggaste killen på hela skolan. Tillsammans med sin flickvän Alexa, sina två kompisar Suss och Diana och Suss lillebror Hugo spenderar han dagarna och är van vid att uppmärksamheten cirklar kring honom. Men så en dag, när han kommer tillbaka från två veckor utomlands med sina föräldrar, är allt förändrat och istället tycks en ny kille ha tagit hans plats. Och vem kan han vara? Sjutton år och skitsnygg är en rolig och pricksäker bok, värd att läsas!
- De utvalda: Monstrets dotter; är andra boken i trilogin om De Utvalda och handlar om Flamma, en otroligt vacker flicka som skulle kunna utnyttja sin skönhet till alla möjliga ting, men som istället väljer att föröska förtränga sin identitet och gåva för sig själv - hon är nämligen ett monster.
Så börjar det hända konstiga saker kring platsen där hon bor, och plötsligt har hon både lärt känna den kungliga familjen och fått kännedom om kriget som håller på att bryta ut i landet - och Flamma tvingas inse, att hennes gåva, och skönhet, kanske inte bara är något ont. Hela serien om De Utvalda är fantastisk, och ni hittar ett inlägg om det HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar