tisdag 29 januari 2013

Filmer som bara måste ses!



Ovanstående filmer går/kommer ut på bio inom kort, och dessa är; Les Miserables, som går nu, och Beautiful Creatures - som kommer på bio den 14 februari, alltså på alla Hjärtans Dag.
Båda filmerna verkar så otroligt bra, och sistnämnda är ju även en "best-seller" bok, som jag bara måste läsa! Övriga filmer som längtas efter i år är; The Host, Mortal Instruments: City of Bones, och så självklart The Hunger Games: Catching Fire!

måndag 28 januari 2013

I fell in love the way you fall asleep; slowly, then all at once.


God kväll!

På ovanstående bild(er) ser ni delar utav min helg, och dag idag.
Igår, söndag, tog jag det lugnt större delen av dagen och passade på att spela piano och läsa - på eftermiddagen åt vi god mat och våfflor med grädde och sylt, och efter det begav jag mig mot konfan. Kvällen innehåll lite utav varje; avocado med keso, läxläsning och bok.
Denna måndag har varit i princip som vanligt, och väl hemma från skolan gjorde jag i ordning frukt med keso och slog mig ner för att plugga. Hoppas att ni haft en underbar helg, och första skoldag, kram!

lördag 26 januari 2013

Nyheter på bokfronten i vår (samt i år) - Del 2


För att, till och börja med, referera till föregående inlägg, där jag idag berättade att jag tillsammans med ena brodern inhandlat en ny bok, så tänkte jag nu berätta att det är; Berättelsen om Pi, som är nytillskottet i vår bokhylla.
Som bekant såg jag filmen på Nyårsafton, och den fångade både mig och familjen totalt, och jag hoppas (och tror) att filmen är precis lika bra!


Minns ni när jag för någon vecka sedan publicerade ett inlägg där jag skrev om några böcker som kommer ut i vår? Om inte finner ni det här.
Här kommer dock del två av Nyheterna på bokfronten i vår, samt i år;

Först ut kommer Rädda mig inte, uppföljaren till Rör mig inte, ut i april, en bok jag verkligen ser fram emot - inte allra minst för dess vackra och målande språk, men också för att handlingen verkligen fängslar läsaren!


Även den avslutande delen på den fristående trilogin De utvalda, Hemligheternas Rike, och även denna bok släpps i april.
När jag först köpte hem De Utvalda hade jag inga direkta förväntningar, eftersom jag inte hört så mycket om boken, det visade sig dock att sådana inte var nödvändiga, eftersom boken trollband mig ändå.


Nyligen har även Beautiful Creatures, som har biopremiär snart - och vars trailer ni finner här - blivit utgiven av bokförlaget Semic, de som publicerar De Utvalda-trilogin. Filmen verkar väldigt bra och likaså boken, därför ska jag se till att läsa den snarast möjligt!

Hemmagjord glass slår det mesta

God eftermiddag!

Under gårdagskvällen premiär-använde jag och familjen vår glassmaskin, och tillsammans med en fruktsallad med en hel del gott i, samt chokladsås, kunde vaniljglassen inte blivit bättre - hemmagjort slår det mesta!

Denna lördag vaknade jag upp relativt tidigt, åt nybakade scones till frukost, och gav mig vid lunch-tid ut på stan tillsammans med lillebror.
Tillsist kom jag hem med ett par nya jeans, nagellack i en vårig färg, och en bok - men mer om den, och vilken det är i ett senare inlägg.
Jag är mycket nöjd, och ska nu passa på och njuta av att det är helg, hoppas ni haft en fin dag, och att kvällen blir likaså, kram!







fredag 25 januari 2013

He's more myself than I am

Hej!

Skolan är nu slut för den här veckan, och dagen har innehållit allt från att läsa Svindlande Höjder, en utav de bästa böckerna genom alla tider (och som jag förvisso redan läst två gånger, men som är lika bra varje gång), till att nu ska vara med Laura och Saga, och ikväll mysa med familjen!
Jag hoppas att ni haft en fin dag och vecka, och att kvällen blir likaså, kram!

torsdag 24 januari 2013

Sådant som är intressant att veta



När jag under gårdagen kikade in på youtube fann jag det här klippet (längst upp), där en man diskuterar kring vilken plats som faktiskt är jordens farligaste - det är ju lätt att peka ut det ena eller det andra, men han tar upp en mängd olika alternativ och förhållanden, som beroende på omständigheterna, kan ta död på dig.
Även den nedersta videon får en att tänka om, och visar hur Europa kan komma att se ut om havsnivån stiger - och i det här fallet förvisso med 80 meter - men något som trots det får mig att vilja ändra på saker och ting.

onsdag 23 januari 2013

De senaste dagarna!


 I söndags var jag ute med härliga tjejerna från klubben, och pappa, och åkte längdskidor. Vi tog oss runt 1 mil, och efteråt njöt vi av våfflor med grädde och sylt, mums!


Måndagen dagen därpå förflöt i princip som vanligt, och efter att ha gått hem från skolan med lillebror, gjorde vi i ordning ett glas varm choklad med grädde och njöt.



 I går, tisdag, när jag skulle gå hem från skolan, lyste solen upp en alldeles klarblå himmel och allt badade i det vackra ljuset. Jag bestämde mig därför för att ta en sväng till Vätterstranden, något jag absolut inte ångrar - vågorna på sjön hade fått den nylagda isen att splittras, och när denna sedan frusit fast igen under natten, bildades det som isskulpturer på vattnet. 
Väl hemma igen gjorde jag i ordning en smoothie, och en macka med brieost, och sedan bar det av mot träningen.


 Denna onsdag, var ljuset ute precis lika vackert som igår, och när jag gick till och från skolan njöt jag fullkomligt av att vara ute, trots den kyliga luften - ja, jag älskar verkligen vintern.

lördag 19 januari 2013

God lördag!

Hej allihopa, och god lördagseftermiddag!

Denna vecka har det varit ganska torftigt på blogg-fronten, istället har jag varit på konfa, boklubb, tränat, och gårdagen spenderades med tjejerna!

Vid nio-tiden idag, begav jag mig och familjen mot loppis, och nu är jag precis hemkommen igen. Vad som händer under eftermiddagen/kvällen vet jag dock inte - jag ska förmodligen bara koppla av och läsa en bok, och eventuellt träna!
Hoppas att ni får en fortsatt fin lördag, kram!



tisdag 15 januari 2013

Mumford and Sons - I will wait


Mumford and Sons - I will wait

söndag 13 januari 2013

John Green pratar om sina böcker


I ett inlägg jag skrev för ett tag sedan, sa jag att jag föredrar det engelska bokomslaget till The fault in our stars framför det svenska - nu har dock författaren bakom boken, John Green, vloggat om att hans bok (böcker) har blivit översatta till ett flertal olika språk, och fått många olika omslag, och så nämner han speciellt Sveriges;

"I freaking love the cover of the book I know as The fault in our stars, and the sweds will know as Förr eller senare exploderar jag" och "Hey, I love this cover because it's the cover that Augustus Water would have wanted; it's bold and weird and pulpy and all about love and death and grenades and sacrifices, and it's just awsome."

fredag 11 januari 2013

Recension av Genom dina ögon

Titel: Genom dina ögon
Originaltitel: The Host
Författare: Stephenie Meyer, som även skrivit The Twilight Saga.

Vandraren, en utav de miljoner själar som lever i Universum - små silvervarelser som besitter andras kroppar - tilldelas en plats på Jorden.
För den mänskliga planet den en gång var, är borta, och alla kroppar har tagits över av själarna, styrs av dem i ett  futuriskt samhälle.
Så när Vandraren slår upp ögonen för första gången i en mänsklig kropp, trots att hon varit på hela åtta planeter tidigare, vet hon att detta liv inte kommer likna någonting annat hon upplevt - för Melanie, vars kropp Vandraren besitter, vägrar släppa taget om sig själv och fyller Vandrarens huvud med minnen av sin bror och Jared, mannen hon älskar.
 Långsamt tvingas dock Vandraren inse, att Melanies känslor slutligen även blivit hennes, och snart blir de allierade i en kamp om att hitta människorna de älskar, och att fly från de andra själarna.


Jag minns fortfarande dagen då jag föll för Twilight-serien, trots att det snart var fyra år sedan. Tiden har aldrig tagit ifrån mig mina minnen utav den, men i takt med att jag blivit äldre har jag funnit nya böcker. Så för några veckor sedan fick jag reda på att Genom dina ögon, eller The Host som den egentligen heter, kommer ut på bio i mars och jag bestämde mig för att läsa den på direkten - något jag verkligen inte ångrar! För boken tog mig med storm, och med sitt levande språk och sina gestaltningar är det inte svårt att bli lite förälskad i den, och det enda jag saknade - om något - var en lite händelserikare intrig, alltså en aning mer spänning - dock en klar favorit!

torsdag 10 januari 2013

Håltimma

Hej!

Denna torsdag är schemat lite oregelbundet, och vi har en håltimma på knappt två och en halv timma. När jag kommer hem i eftermiddag ska jag eventuellt plugga lite och sedan gå till träningen - ute snöar det för fullt, så det återstår att se vad som händer. Jag hoppas att ni har och får en bra dag, kram!

tisdag 8 januari 2013

Underbara citat från underbara böcker

God eftermiddag, och kväll, folk!

Jag sitter för stunden och väntar på att träningen ska börja, och emellertid tänkte jag ge er några underbara citat från The fault in our stars och Himlen börjar här!







måndag 7 januari 2013

Need for speed

Hej allihopa!

Sitter framför TV:n och spelar på ena broderns Need for speed - gårdagen var riktigt bra, vi hade gäster, åt underbar mat och umgicks.
Denna måndag kommer förmodligen spenderas hemma, och imorgon börjar skolan och vi får gå tillbaka till de gamla rutinerna igen. Inte för att det egentligen gör något - jag har haft ett underbart jullov, och har kunnat vila upp mig, så lite struktur i vardagen blir bara bra!
Jag hoppas ni får en fin sista ledig dag eller första skoldag, kram!

söndag 6 januari 2013

Nyheter på bokfronten i vår!


Förr eller senare exploderar jag av John Green - mer eller mindre känd på den här bloggen som The fault in our stars, vilket är den engelska titeln på boken. Nu i januari kommer översättningen ut, och är det en bok ni borde ha koll på, så är det denna! Dock vet jag ju inte hur översättningen är...

Jag, En av David Levithan - Ges ut av bokförlaget X-publishing, ett förlag som främst ger ut böcker i crossover genren, samt för ungdomar. Handlingen cirklar kring En, som varje morgon vaknar upp i en ny människas kropp, får tillgång till en ny människas liv, och får leva det i en dag. Varför detta ens är möjligt vet han inte, och det enda han är helt säker på är att det är farligt att få för nära kontakt med människorna i hans olika omgivningar. Så hur ska det gå, när han en dag blir plötsligt förälskad i Rhiannon - för kommer de någonsin att träffa varandra igen, och om - kommer de ens att känna igen varandra? 



Krossad av Ally Condie - är fortsättningen på Matchad, som ni kan läsa mer om här, och som utspelar sig i en dystopisk framtid, där huvudpersonen heter Cassia Reys - en sjuttonåring vars liv ställdes på sin spets när hon valde Ky, sin barndomsvän och själsfrände, istället för pojken hon blivit matchad med och som även råkar vara hennes bästa vän. Nu måste Cassia slåss, både mot regimen, och för att rädda den, och de, hon älskar.

Pandemonium av Lauren Oliver - är uppföljaren till succén Delirium, även detta en dystopi där vi får följa Lena, som på sin 18-års dag skulle genomföra behandlingen, det som skulle göra henne fri från alla känslor och en värld styrd av hat och kärlek - men som istället träffade Alex, och hela hennes värld ställdes på spets. För, för att överleva i den värld som byggts upp, och för att få möjligheten att få välja själv, att få välja Alex - måste hon trotsa regeringen, och lämna allt hon någonsin haft, bakom sig.

En blogg ni borde läsa


Nyligen kom min kompis Paula igång med sin nya blogg, och där skriver hon om bland annat sin vardag, och böcker. Jag tycker verkligen att ni ska klicka på länken och kika in, det är det värt! 

lördag 5 januari 2013

Göteborg och Universeum

Denna lördag har jag varit iväg i Göteborg tillsammans med Hannah, Paula och deras familj. Vi spenderade hela dagen på Universeum, och hann med en hel del - bland annat att klä på oss kardborrebandsdräkter och hoppa på speciella väggar som fick en att sitta fast, gå in i ett rum där min tröja och mina naglar blev självlysande, se på när de matade aporna, och mycket mer - och självklart passade jag på att fota allting, så nedan ser ni vad vi hittade på! Det har varit en toppen dag med mycket skoj, kram!











fredag 4 januari 2013

Böcker och dess citat

Godmorgon!

Klockan är strax över tio, och ute ser det ut att bli en vacker dag!
Denna fredag står inget speciellt på agendan, och jag misstänker att en stor del av dagen kommer ägnas åt läsning och Gossip Girl/Downton Abbey, dock måste jag ner till biblioteket och kanske träna, så vi får väl se. Ha en fortsatt bra dag, kram!

Nedan ses förövrigt en blandning av några utav de allra bästa böckerna!

torsdag 3 januari 2013

Vårkänslor

Hej!

Ute är himlen blå, snön är (tyvärr) borta, och solen står lågt på himlen - vädret beter sig nästan exakt som om det var vår, och det enda som fattas är fågelkvittret. Problemet är bara att "våren" är två månader för tidig...
Denna torsdag har jag hittills bara läst och tagit det lugnt, men lite senare i eftermiddag ska jag ner till träningen.
Jag har även börjat fundera lite på att byta design och göra en ny header, men vi får väl se vad som händer!
Ha en fortsatt bra dag, kram!



Vad har jag läst i december?

Antal lästa böcker: 3 stycken: Kurt Cobain finns inte mer, Rör mig inte! och Vampire Academy: Shadow Kissed +eng.

Bästa bok: Eftersom jag redan läst alla Vampire Academy böckerna innan, måste jag säga Rör mig inte! - vars uppföljare utkommer nu till våren och som jag längtar mycket efter att få läsa.
Bidragande faktorer till att jag föll så för boken, är att den är skriven med ett väldigt vackert och talande språk, med andra ord ett språk som gör boken levande. Författaren är otroligt duktig, och en novell kallad Falla Sönder har även släppts (eller ryktas åtminstone ska släppas), vilken är skriven ur Warners - en utav de större karaktärerna i boken - perspektiv!

Läsa i januari: Anne Franks dagbok (som jag fortfarande inte har kommit vidare med), VA: Bloodpromise +eng, Jellicoe Road +eng, Torka aldrig tårar utan handskar, Dödsritten, Genom dina ögon, House of night: Hidden, Svindlande Höjder, Hunger Games Trilogy +eng samt The Mortal Instruments: City of Bones.

Kommentarer på böckerna:

- Kurt Cobain finns inte mer: Året år 1992, och det är första skoldagen på gymnasiet och som av en händelse finner Lovis och Alex varandra på direkten. Båda har de en enorm förkärlek till musik, och tillsammans spenderar de otaliga timmar tillsammans där de bakar scones, ser på film och pratar musik.
Så förflyter åren, och medan tiden går inser Lovis hur mycket hon faktiskt älskar Alex, men som vän förstås, men även hur destruktiv han kan vara. Frågan är bara om Alex kommer kunna räddas, när tiden är inne?

- Rör mig inte: För ungefär ett år sedan sattes Juliette i fängelse, inte för att hon egentligen begått något kriminellt, men för att hon kan stjäla andras liv, hennes beröring är dödlig.
Så kommer Adam in i bilden, och han får henne att vakna upp, att inse att om hon inte slåss för det hon tycker är värt att leva för kommer hon att dö, och Juliette tvingas välja mellan att slåss mot Återetablissemanget och göra sig förtjänt av en frihet där hon får lov att vara sig själv - eller bli ett vapen åt regimen, beskyddad av dess starka vingar, men olovlig att göra det hon finner bäst för sig själv.

- VA: Blood Promise: Kan ni läsa mer om här och i andra inlägg om Vad jag har läst, som exempelvis detta.

onsdag 2 januari 2013

Everybody Knows - John Legend

Godmorgon!

Sitter och läser och lyssnar på musik, bland annat Everybody Knows av John Legend, en fullkomligt underbar låt, och ska till klubben och träna om en timma. Resterande dagen ska jag eventuellt vara med Filippa, och vi får väl se vad vi kan tänkas hitta på! Ha en fortsatt bra dag, kram!

tisdag 1 januari 2013

Cinder av Marissa Meyer

Jag började läsa Cinder för ett tag sedan, men kom aldrig riktigt in i den - på grund av detta la jag ifrån mig boken, och tänkte att jag skulle återuppta den snart.
Så igår bestämde jag mig för att ge den ett försök, och jag började läsa, och fastande! Jag har förvisso bara kommit knappt halvvägs, men det visar sig att jag missbedömt boken, och jag rekommenderar den starkt!

GOTT NYTT ÅR 2013!

GOTT NYTT ÅR 2013 ALLIHOPA, OCH MÅ DETTA ÅR BLI PRECIS LIKA BRA OCH UNDERBART SOM DET GÅGNA 2012!