onsdag 29 augusti 2012

måndag 27 augusti 2012

Sommarlovssummering - del 2

Väl hemma igen efter veckan i Göteborg och Bovallstrand tog jag det lugnt, läste böcker och umgicks med kompisar.
Under helgen som kom åkte jag sedan ner till Skåne med familjen för att besöka delar av släkten. 
Vi tillbringade helgen i Lund, en stad som jag faktiskt föll för, och sedan åkte vi vidare till farfar.

Hos farfar var vi i en vecka, och vi fiskade, plockade svamp, åt god mat och bara tog det lugnt.
När veckan hade gått bar det av hemåt igen, där jag stannade i två veckor innan jag och min ena bror begav oss mot Bengtsfors i Dalsland!

Lägret vi var på hette Flatwater Summer Camp, och är ett kanotläger för ungdomar upp till 16 år. Jag hade verkligen en underbar vecka med mycket skratt, träning, och andra aktiviteter.

På fredagen, efter att ha tillbringat fem dagar i Bengtsfors, åkte vi hem  igen- och dagen därpå åkte vi med pappa till Öland.

Vädret var lika fint som alltid på Öland, solen lyste varje dag så vi spenderade den mesta av tiden på Böda där vi solade och badade.
På kvällarna åkte vi runt på ön och gick i både Trollskogen och Tujaskogen, vandrade runt i Byrums Raukar och gick på en geologisk exkursion vid Horns Udde!

söndag 26 augusti 2012

Sommarlovssummering - del 1

Det har hänt mycket spännande under det här sommarlovet, även om veckorna verkligen har gått i ett, och nu tänkte jag göra en summering av sommaren.

Jag inledde sommarlovet med att vara hemma i två veckor, och bara njuta av att vara ledig.
Fredagen därpå bar det av till Göteborg, och väl där checkade vi in på hotellet och begav oss ut på stan. Samma kväll åkte vi Paddan, vilket faktiskt var riktigt mysigt, även om vi fick en massa saltstänk i ansiktet - inte minst för att man fick lära sig mer om Göteborg som stad, och dess historia.
På lördagsförmiddagen åkte vi till konstmuséet och gick runt, och efter det åkte vi till Nordstan och åt mat på Gourmetkorv, sedan bar det av mot Liseberg.
Liseberg var lika roligt som det brukar vara, vi hade tur med vädret, en utav mina bröder vann en 2 kg chipspåse och jag åkte Balder för första gången.

På söndagen var vår lilla weekend i Göteborg slut och vi satte oss i bilen och begav oss mot Bohusläns Bovallstrand, en mysig liten ort med utsikt mot havet.

Under dem första dagarna strosade vi runt i naturreservat, badade, upptäckte områdena kring Bovallstrand och var hemma och bara njöt.
Vi åkte även till Fjällbacka där vi gick runt i staden och tittade Kungsklyftan, platsen där man spelade in bitar av Ronja Rövardotter - i filmen kallas platsen dock Varjklämman.

En utav dagarna i mitten på veckan tog vi bilen till Smögen, och strosade runt på bryggan, åt glass och hade det mysigt.
Senare åkte vi också ut till Tanum och alla hällristningar som finns bevarade där, något som faktiskt är riktigt häftigt om du tänker på hur lång tid som gått sedan dem skapades!

onsdag 22 augusti 2012

Förväntningar inför hösten


Så drog skolan igång igen igår, och det var med blandade känslor jag infann mig i klassrummet klockan nio. Självklart var det kul att träffa alla kompisar igen, men jag kan inte undgå känslan av att sommarlovet har gått för fort, och att jag bara vill återuppleva allt en gång till.
Den kommande hösten för med sig nya förväntningar, bland annat blir det första året med betyg för mig - i och med att jag börjar åttan, och detta ska bli en ny (annorlunda) och spännande förändring.
I september ska jag förövrigt börja med min konfirmation, och om ett år bär det av till Taizé i Frankrike tillsammans med en mängd andra ungdomar från hela världen, lite extra kul också eftersom jag läser franska.

I höst tänkte jag även blogga mer regelbundet, kanske inte varje dag - men ett par gånger i veckan om jag hinner och orkar och hittar motivationen. Hur som helst hoppas jag att ni fortsätter följa bloggen, och så självklart att ni får en fin första vecka i skolan, kram!

lördag 11 augusti 2012

Hemma igen


Nu är jag hemma igen efter en underbar vecka i Dalsland på Flatwater Summer Camp - ett kanotläger för ungdomar i hela Sverige. Vi sov i en gympasal och under dagarna som gått har vi bland annat; varit ute på en massa uppdrag, ätit godis och haft skoj, tränat, och paddlat tre mil!

torsdag 2 augusti 2012

Vad har jag läst under Juli?:

Antal lästa böcker: 12 stycken: Delirium, Nattens Cirkus, VA: Törst*, Barisats: Tredje boken, VA: Fruset Blod, VA: Skuggkysst, VA: Löftet, Påven Johanna, Dear John +eng**, Starcrossed: Hades, VA: Andens Kraft, VA: Yttersta Offret.



Bästa Bok: När du läser en riktigt bra bok, ska det kännas som att du bara sveps med - som att du bara vill stänga in dig själv någonstans med den här boken/serien och bara vara där, leva i boken.
Så kändes det när jag läste Vampire Academy serien, och därför är de böckerna utan tvivel dem bästa böckerna jag läst i juli. I övrigt var även Nattens Cirkus också fullkomligt underbar!

Läsa i Augusti: För tillfället håller jag på och läser Bloodlines av Richelle Mead - en spin-off på Vampire Academy serien - på engelska.
Räddaren i nöden, Reincarnation +eng, Avståndet Mellan, Huckleberry Finns äventyr, Switched +eng, Du kanske inte vet det, men döden spelar faktiskt inte handboll.

* VA är en förkortning för Vampire Academy
** +eng betyder att jag läst boken på engelska 

Kommentarer på böckerna:

- Delirium; är första boken i en trilogi skriven av Lauren Oliver. Boken utspelar sig i en dystopisk framtid, där kärlek är något hemsk och förbjudet. Därför har regeringen infört lagen att alla människor, när man uppnått en ålder av 18 år, ska genomföra en behandling, som gör dig fri från att älska och ha djupare känslor för någon/något.
Det här är vad Lena har väntat på i hela sitt liv, men så möter hon Alex, som vänder uppochner på hela hennes tillvaro. 
- Nattens Cirkus; Le Cirque des Rêves dyker upp helt utan förvarning, med sitt oändliga hav av svart-vita tält. Det finns inga affischer, varken heller någon som ropar ut att "cirkusen är här", nej, den förlitar sig helt och hållet på sitt ryckte - och det funkar.
Cirkusen är en magisk plats, med en isträdgård som alltid blommar, akrobater som gör konster som inte borde vara möjliga och en illusionist som får dig att föreställa dig saker du aldrig trott.
Men cirkusen är också skådeplatsen för kampen som magikerna Celia och Marco utkämpar mellan varandra, och varit bundna till under hela sitt liv.
- VA: Törst; Den blivande beskyddaren Rose Hathaway och hennes bästa vän Lissa, moroi och Dragomirprinsessa, är tillbaka på sin skola St: Vladimir efter två år på flykt. Som konsekvens för sina handlingar är hon snudd på att bli relegerad när Dimitri Belikov åtar sig jobbet att bli Lissas beskyddare, och att specialträna Rose för att ta igen de år inom beskyddarträning som hon förlorat*
- Baristas: Tredje boken; De tre killarna Ruben, Nicholas och Ludvig återvänder med nytt mod efter den förödande helgen i Rubens Fjällstuga. Men trots att vänskapen är splittrad, fortsätter deras liv och dem tampas med kärleken, familj och livet.
- Påven Johanna; Berättelsen börjar år 814, när en flicka vid namn Johanna föds. Omgiven av sin pappa som är präst, och sin äldsta bror Mattheus växer hon upp med (vad som på den tiden ansågs vara) onaturliga behov för en flicka, att vilja veta mer och lära sig läsa och skriva. Men så dör Mattheus, och fadern hävdar blint att mellanpojken Johannes, trots sin bristande förmåga att lära sig, ska ta över den döda broderns studier. Men Johanna vill inte stanna hemma, bli bortgift och skaffa barn, hon vill ta del av världen och få uttrycka sin åsikt. Med detta i åtanke flyr hon från sitt hem och hamnar istället i Dorestad, där hon träffar Gerold, och får chansen till ett nytt liv.
- Dear John; John Tyree är hemma på permission från den amerikanska militären när han möter Savannah för första gången. Hon är raka motsatsen till vad han någonsin varit, och han inser snart, medan vänskapen växer och förvandlas till kärlek, att hon förstår honom bättre än någon annan.
Men Johns tjänstgöring i utlandet hindrar dem från att vara tillsammans, och får dem att förändras.
- Starcrossed: Hades; Helena är den enda som kan vandra mellan de levandes värld, jorden, och Hades - dödsriket. På grund av detta är hon också den som måste åta sig jobbet att döda, eller rädda, ödesgudinnorna för att de fyra grekiska ätterna ska kunna leva tillsammans, och för att hon ska kunna vara tillsammans med Lucas. 
Men i underjorden träffar hon också på Orion, och tillsammans dem kanske faktiskt har en chans att fullfölja sitt uppdrag, eller?

* Nu skrev jag bara om första VA boken, men det var för att jag inte vill förstöra för er som inte har läst de övriga böckerna ännu. Vill ni läsa ännu mer om serien, så klicka på länken.